Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος στην Τελετή Έναρξης!

28 Απριλίου, 2017 ΝΕΑ

Μια εισαγωγή στην Τεχνολογία που περιγράφεται στα Ομηρικά Έπη και στα τεχνολογικά αντικείμενα που απαντώνται κατά την περιπλάνηση του Οδυσσέως μετά την πτώση του Ιλίου για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση στο πλοίο που έχτισε ο Οδυσσεύς, στο καθαρτικό μηχανισμό των ρούχων της Ναυσικάς, στα πλοία-ρομπότ των Φαιάκων, στον τρόπο παραγωγής του χάλυβα έως στην απολυμαντική ικανότητα του θειαφιού με αφορμή της Μνηστηροφονίας.

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος, είναι Καθηγητής του Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχρημάτισε Πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει 440 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών (IABSE) Ζυρίχη.

Τίτλος Ομιλίας: «Γεγονότα Τεχνολογίας κατά τις περιπλανήσεις του Οδυσσέως», Τετάρτη 10 Μαΐου, 20.00 – 20.50 στο Θέατρο ACT.