Η Μαρία ήθελε από πάντα να μαθαίνει όσο περισσότερα μπορούσε- και να ρωτάει… περισσότερα απ’ όσα μπορούσε. Οι ώρες που πέρασε μέσα σε σελίδες λογοτεχνικών, σχολικών, μουσικών και, αργότερα, επιστημονικών βιβλίων τη μύησαν στην ύπαρξη ενός κόσμου άυλου, απέραντου, μαγευτικού, που προέκυπτε μέσα από τον υλικό κόσμο της εμπειρίας και ταυτόχρονα τον επέκτεινε στο άπειρο. Η θέληση να μοιραστεί τη χαρά της ανακάλυψης και της εξερεύνησης των αχαρτογράφητων τόπων της Γνώσης την οδήγησε στις παιδαγωγικές σπουδές, και συγκεκριμένα στον διδασκαλικό κλάδο.

Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2015, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ενσωμάτωση της επιστημονικής μεθόδου, της ανακαλυπτικής προσέγγισης και των νέων τεχνολογιών στη σχολική τάξη. Ξεχωριστή θέση στις αποσκευές των προγραμμάτων αυτών έχει η θεματική «Διάστημα»,  ως επακόλουθο πολλαπλών συμμετοχών σε σχετικά workshop της E.S.A., της N.A.S.A. αλλά και του δικτύου Galileo Teachers.

Η Μαρία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση της Εφαρμοσμένης Γνωστικής και  Αναπτυξιακής Ψυχολογίας. Αποτελεί μέλος της ομάδας της Growth Mindset, υλοποιώντας ως Instructor το πρόγραμμα «Entrepreneurship for Kids» και συμμετέχοντας στον σχεδιασμό του.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ