Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες στο Patras Science Festival 2018!

10 Μάιος, 2018 ΝΕΑ

Με επιτυχία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Patras Science Festival. Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις δράσεις του Φεστιβάλ κατά τις 5 ημέρες διεξαγωγής του. Από αυτούς 2.000 ήταν μαθητές σχολείων, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές από σχολεία της Δυτικής Ελλάδας. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο φιλοξένησε 55 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 35 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 24 εργαστήρια για παιδιά, 17 ομιλίες, 12 workshops, 2 Εκθέσεις Τέχνης και Επιστήμης και Ντοκιμαντέρ για όλες τις ηλικίες! Ομιλίες, επιστημονικές συζητήσεις, stand up science καθώς και μία θεατρική επιστημονική παράσταση φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο ACT, στο Tag Cafe, στο Συνδετήρα, στο καφέ «Γέφυρες» και στο Royal Theater, φέρνοντας την επιστήμη μέσα στην «καθημερινότητά» μας!

Δύο καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς φήμης, ο κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο κ. Γεώργιος Χρούσος, βρέθηκαν στην Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις ομιλίες τους. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαΐου αντίστοιχα, με πλήθος επισκεπτών -μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες- να προσέρχονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, να περιηγούνται στη διαδραστική έκθεση, να παρακολουθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συμμετέχουν σε εργαστήρια, πειράματα και εκπαιδευτικά workshops. Οι επιστήμες που εκπροσωπήθηκαν και παρουσιάστηκαν στις διάφορες δράσεις του Φεστιβάλ ήταν πολλές και διαφορετικές, από Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, μέχρι Γεωλογία, Επιστήμες Περιβάλλοντος και Επιστήμες Υγείας.

Σε εκατοντάδες παιδιά που παρακολούθησαν το Φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν την επιστήμη με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από πρωτότυπες δράσεις, εισπράττοντας ερεθίσματα και παίρνοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους, από τους ειδικούς. Διαδραστικά εκθέματα, live πειράματα, εργαστήρια για παιδιά και παιχνίδια που συνδύαζαν το παιχνίδι με την επιστημονική μάθηση δημιούργησαν μια ευχάριστη και χαρούμενη εμπειρία με στόχο η γνώση να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή. Παράλληλα, το ενήλικο κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά από πρωτότυπα εργαστήρια και σε επιστημονικούς διαλόγους καθώς και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

Το «Patras Science Festival» διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας και  πληθώρα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών συνεργάζονται και συμμετέχουν στην πραγματοποίηση του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ!