Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης»

6 Μάιος, 2019 ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #allazoumesinithies, η ΑΒ Βασιλόπουλος ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης, μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και  απευθύνεται σε μαθητές: Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».

Με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, η ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύει στην εκπαίδευση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Κάνει λοιπόν ένα δυναμικό βήμα προσφέροντας έναν ακόμα σύγχρονο  και δημιουργικό τρόπο, που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και θα κάνει τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο αύριο. Αυτή τη φορά ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αττική, μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο. Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και  απευθύνεται σε μαθητές.

 

Για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Από τις αρχές του 2018 το σύγχρονο και κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και δημιουργεί τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Καλεί παιδιά αλλά και μεγάλους να αλλάξουν συνήθειες και να ανακυκλώνουν, μεθοδικά και αποτελεσματικά!

Σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία εκπαιδεύει μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Το ταξίδι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης έχει ήδη ξεκινήσει, με εκατοντάδες μικρούς μαθητές να επισκέπτονται το καινοτόμο και διαδραστικό εκπαιδευτικό Κέντρο! Μέχρι σήμερα, έχει επισκεφτεί 13 Δήμους της Αττικής, με πάνω από 11.000 μαθητές να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδρομή και όλες τις δραστηριότητες, ενώ πάνω από 20.000 συσκευασίες έχουν ανακυκλωθεί.

Λίγα λόγια για το Κινητό Κέντρο

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από:
• εκπαιδευτικές δραστηριότητες
• πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό

βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους:
• να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά
• να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους
• να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον
• να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη

1ο βήμα  – Κάνουμε την ανακύκλωση, πράξη!
Στο πρώτο επίπεδο του Κέντρου πραγματοποιείται η πρακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Αξιοποιώντας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών, οι μαθητές μαθαίνουν πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση.

2ο βήμα – Κάνουμε την ανακύκλωση, γνώση!
Στο δεύτερο επίπεδο (όροφος), υλοποιείται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, οι μικροί μας φίλοι αποκτούν σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.